Halkozmetika, nem halaknak


Halkozmetika, nem halaknak

Egy jó meleg lábfürdő, miközben apró kis halacskák csiklandozzák a lábfejedet? Ne hidd, hogy csak jobb kedvre akarnak ezzel deríteni. Miközben te relaxálsz, ezek a napi betevőjükért küzdenek. Mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat ez.


A garra rufa, magyarul piros szívogató márna (Cyprinion macrostomus), még közismertebb nevén doktorhal már az 1800-as évek óta ismert. Több helyen is honos a faj, de legismertebb lelőhelye a törökországi Kangal-vidéke. 14-19 centiméterre nő meg.
Ennek az apró, édesvizi halacskának a beteg vagy elhalt bőr a tápláléka (pikkelysömör, gombás fertőzések, ekcéma, mitesszerek), ezért lehet jelentős munkaerő a szépségiparban... A halacskás fürdő során az ápolásra váró testrészt magas hőmérsékletű medencében/tálban áztatják, mely idő alatt az apró halak az egészséges bőrfelszínig leszívják, bajszukkal lereszelik az elhalt bőrfelületet. A kezelés tehát nem jár fájdalommal, mert ezeknek a halaknak nincsen foguk, nem sérthetik meg az ép bőrfelületet. Kissé csiklandós-bizsergetős a kúra, de panasz eddig még nem érkezett, csupán elismerő szavak. Azok, akik már kipróbálták problémáik kezelésére a kúrát, nagy számban ezt a megoldást fogják választani legközelebb is.
Nem új keletű gyógymód állatok alkalmazása az orvostudományban, gondoljunk csak az orvosi piócára, amelyet már a középkorban is használtak magas vérnyomás, trombózis vagy érelmeszesedés ellen.
Itthon még nem elérhető
A kúra körülbelül 2 hétig tart (ez függ természetesen a problémás bőrfelület mértékétől is), 1-2 óra naponta. Nincs infomációnk arról, hogy Magyarországon lenne doktor halas kezelésre, de a környező országokban (Csehország, Németország és Olaszország) már fellelhető ez a szolgáltatás.

Írta: Kovács Erika
Fotó: profimedia.hu
További cikkek
Galéria
Cikkajánló:
Tisztára mosunk
518 megjelenés
Mindennapi fájdalmaink
526 megjelenés
Irodai
törzsvendég
955 megjelenés
Kommentek
    1.
    haldoktor 2010-04-21 16:52:20
    Létezik már Magyarországon halpedikűr illetve wellness kezelés a gyógyászati jelleg mellett.Elsőként valósítottuk meg ,lassan a második helyszínt nyitjuk meg.Érdeklődőknek szívesen adok bővebb információt

    Költözz a hullámokra!

    Milyen házról álmodsz? Napfényesről, hangulatosról, különlegesről? Ahol a városban vagy, mégis nyugalomban? Ahonnan könnyű a közlekedés, mert nem fojt meg a dugó? Az úszóházat neked találták ki!

    Egy ágy az egész hotel

    A túl szócska bizony már az élet minden területére állandó lakhatási jogot vívott ki magának. Túlnépesedéstől szenved a föld, túl sok a szemét, túl nagy a felmelegedés, túl gyors a technikai fejlődés, túl sok üzlet nyílik, túlságosan beépített egy-egy nagyváros. Mivel túl sok hotel is épül, van, aki mással próbálkozik. Minihotelekkel.

    Rúdtánc fogyáshoz

    Ha unod már a cardiót a fitneszteremben, vagy eleged van abból, hogy személyi trénered téged sem kímélve nem hajlandó abbahagyni feletted a felüléseid számolását, ha ennél sokkal izgalmasabb és látványosabb módszerét választanád a testmozgásnak, akkor javaslom a rúdtáncot! Az órán tanultakat legalább otthon is kamatoztathatod, párod odáig lesz, ha születésnapodra egy rudat kérsz felszereltetni a hálószobátokba.

    Nincsenek megjegyzések:

    Kurkumin

    Miben segíthet Önnek ez az étrend-kiegészítő? Valójában nagyon sok mindenben! izomfájdalom izomfájdalom csontfájdalom csontfájdalom bőrbete...